Spelutvecklaren Microgaming har under sina år i branschen skapat mängder med populära och omtyckta spelautomater, men deras absolut största titel är Mega Moolah. Det är egentligen inte så svårt att förstå varför spelautomaten har blivit Microgamings mest kända automat. Det är nämligen i precis detta spel som spelutvecklaren har gömt sin största jackpott någonsin, eller rättare sagt, hela fyra stycken.

Så spelar du

I Mega Moolah får du som spelare följa med på en stekhet och spännande resa till savannen. Här är det safari som gäller och naturligtvis kommer du således också att få träffa mängder med häftiga djur. I bakgrunden hörs trummor och djungelljud, vilket ger spelet mycket personlighet och karaktär.

Till Mega Moolah har Microgaming valt att använda sig av en traditionell layout. Sloten består av fem stycken hjul, med tre rader på varje. Du kan dessvärre inte själv bestämma vilka vinstlinjer du har, utan de 25 stycken fasta vinstlinjerna är det du får använda under spelets gång. Trots sina stora jackpottar så passar Mega Moolah för alla typer av plånböcker. Som minst kan du lägga en insats på endast 0,50 kronor och som mest är det 1000 kronor som gäller. Det sägs att den maximala insatsen ger större chans till jackpott, men om det verkligen stämmer är en annan fråga.

Symboler

Som tidigare nämnt är det djur som kommer att pryda spelets rullar. Här hittar du bland annat ett lejon, en elefant, en buffel, giraff, zebra och en gasell. Utöver dessa har man även valt att ha med spelkort från kortlekar (10, J, Q, K, A). De sistnämnda symbolerna är av lägre värde.

Lejon-symbolen fungerar på två olika sätt. Den kan antingen stå som en egen symbol, men fungerar även som slotens Wild. Det är dock endast om lejonet dyker upp på skärmen, för att snabbt byta skepnad, som symbolen har blivit en Wild och därmed även multiplicerar dina vinster.

För att du ska få ut så mycket av spelet som möjligt erbjuder Mega Moolah även en scatter-symbol. Får du upp minst tre stycken lila apor kan du förvänta dig hela 15 stycken free spins att använda dig av direkt. Lyckas du att starta igång free spins läget så kommer även dina vinster att tripplas och en kontantvinst delas ut om du får upp fler än tre symboler på en och samma gång. Scatter-symbolerna behöver inte ligga på en aktiv vinstlinje för att räknas.

Mega Moolah jackpott

Det går inte att prata om Mega Moolah utan att nämna den progressiva jackpot som spelet har. 7 % av alla spelares insättningar går direkt till att fylla på jackpotten, vilket betyder att den egentligen kan bli precis hur stor som helst. Till skillnad från många andra jackpottspel behöver man inte få upp någon specifik symbol eller starta någon bonusrunda för att ha en chans på jackpotten. Den kan nämligen betalas ut när som helst och till vilken spelare som helst. Det bästa är att jackpotten alltid startar på €1,000,000. Oavsett om inte en enda spelare skulle ha gjort en insats som bidrar till jackpottbeloppet så kommer du alltså ändå att kunna bli mångmiljonär.